Hae

Haku

Upeat Pave-timanttisormukset tulevat taas

Pave-sormuksen nimi tulee ranskankielisestä sanasta pavement eli kiveys. Nimi kuvaakin hyvin tätä jopa klassista jalokivien ja timanttien istutustyyliä, sillä näissä sormuksissa timantit istutetaan mattomaisesti rinnakkain.

Pave-sormusten ajattomuus tulee parhaiten esiin siinä, ettei tämä malli ole oikeastaan missään vaiheessa kokonaan poistunut muodista. Voidaan oikeastaan puhua ajattomasta timanttisormuksesta, joka sopii niin nuorelle kuin aikuisellekin naiselle.

Tässä sormusmallissa suurin ajan tuoma muutos löytyykin kivien istutustyylissä. Isäni Unto Tarkkasen aikaan timantit istutettiin tarkkalinjaisesti ja neliömallisesti kun taas nykyisin istutustyyli on vapaampi.

Timantteja ja jalokiviä

Pave-sormuksissa selkeästi yleisin kivivalinta on timantti, sillä mikä onkaan upeampaa kuin käyttää timanteista loistavaa sormusta. Sormus käy hyvin merkkipäivälahjaksi, sillä timanttien määrällä voi myös huomaamattomasti kuvastaa lahjan saajan vuosipäivää. Mikä olisikaan upeampaa kuin kantaa 40, 50 tai vaikka 60 timantin sormusta.

Jonkin verran näkee myös värillisiä jalokiviä, joita on istutettu timanttien väliin huomionherättäjäksi. Usein nämä kivet ovat muistutus jostakin kantajalleen tärkeästä tapahtumasta tai läheisestä, ehkäpä omasta lapsesta.

Vanhat sormukset uusiokäyttöön

Pave-istutettu sormustyyli on hyvä vaihtoehto siinä tilanteessa, kun vanhoista timantti- tai jalokivisormuksista halutaan luoda uusi. Tässä tapauksessa kivet voidaan helposti istuttaa eläväksi mosaiikkipinnaksi, jolloin erikoiset kivet saadaan kauniisti ja näyttävästi uuteen sormukseen.

Katso Mikan video Pave-sormuksista