Hae

Haku

Toimitusehdot

Verkkokauppamme toimitusehdot 2024 

Soveltamisala

Näitä verkkokaupan toimitusehtoja ("ehdot") sovelletaan Kultaseppämestari Tarkkanen Oy:n ("Tarkkanen" tai "me") osoitteessa www.tarkkanen.fi omistamaan ja operoimaan verkkokauppaan ("verkkokauppa") ja Tarkkasen tuotteita ("tuotteet") koskeviin ostotapahtumiin verkkokaupassa.
Sopimuskumppanisi kaikissa verkkokaupassa toteutetuissa ostotapahtumissa on Tarkkanen Oy:
Tarkkanen Oy
Y-tunnus: 0472237-7
Kotipaikka: Helsinki
Osoite: Hämeentie 155, 00560 Helsinki
Sähköposti: mika[at]tarkkanen.fi
Tarkkasella on oikeus päivittää näitä ehtoja milloin tahansa. Päivitettyjä ehtoja sovelletaan tilauksiin, jotka on tehty uusien ehtojen voimaantulopäivänä tai sen jälkeen.
Tilaamalla tuotteita verkkokaupasta tai käyttämällä verkkokauppaa muutoin ilmaiset hyväksyväsi nämä ehdot. Hyväksymällä nämä ehdot olet samalla tietoinen siitä, että voimme lähettää sinulle tilaukseesi liittyviä sähköposti- ja/tai tekstiviestejä.

Asiakkaaksi ryhtyminen ja tilaaminen

Huomaathan, että tilauksia verkkokaupasta voivat tehdä vain yksityishenkilöt, joilla ei ole jälleenmyyntiliiketoimintaa. Emme tästä syystä hyväksy tilauksia yrityksiltä, yhdistyksiltä tai muilta juridisilta henkilöiltä. Pyydämme yritysasiakkaita ottamaan meihin yhteyttä mika[at]tarkkanen.fi, jotta voimme sopia toimitusehdoista kirjallisesti erikseen.
Toimitamme tuotteita verkkokaupasta tällä hetkellä vain Suomeen. Muissa tapauksissa ole suoraan yhteydessä ateljeeseemme.
Voidaksesi tilata tuotteita verkkokaupasta sinun täytyy
  • Antaa nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, maksutietosi ja muut ostamiseen vaaditut tiedot;
  • Olla täysi-ikäinen (vähintään 18-vuotias); ja
  • Olla ostotapahtumaan käytetyn pankki-/luottokortin tai käyttäjätunnusten laillinen omistaja.
Jos luot verkkokauppaan oman tilin, luot samalla henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan. Sinun on pidettävä käyttäjätunnus ja salasana salassa. Olet henkilökohtaisesti vastuussa kaikista ostotapahtumista, jotka tehdään tiliäsi ja tunnuksiasi käyttäen, ja sitoudut ilmoittamaan Tarkkaselle viivytyksettä, mikäli käyttäjätunnuksesi ja/tai salasanasi joutuu kolmannen osapuolen haltuun, jolloin Tarkkanen pidättää oikeuden sulkea tai poistaa käyttäjätunnuksesi ennalta ilmoittamatta.
Henkilötietojasi käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti. Henkilötietoja ja maksutietoja käsitellään salattua yhteyttä käyttäen.
Vastaat siitä, että verkkokaupan ostotapahtumien yhteydessä antamasi osto- ja tilitiedot ovat ajan tasalla, täydellisiä ja paikkansapitäviä. Vastaat tilitietojesi ja muiden tietojesi, kuten sähköpostiosoitteen päivittämisestä viipymättä niin, että voimme toteuttaa ostotapahtumasi ja olla sinuun tarvittaessa yhteydessä.

Tuotetiedot ja tuotteiden saatavuus

Voit käyttää verkkokaupasta löytyviä tuotetietoja varmistuaksesi tästä. Jos verkkokaupan sisältö eroaa toisella verkkosivustolla tai muussa lähteessä annetuista tiedoista, sovelletaan verkkokaupassa ostoajankohtana annettuja tietoja. Tarkkasella on oikeus harkintansa mukaan päivittää tuotteiden tuotekuvauksia milloin tahansa ennalta ilmoittamatta.
Huomaathan, että tuotteet valmistetaan käsityönä ja jokainen tuote on ainutlaatuinen.
Suurin osa Tarkkasen verkkokaupan tuotteista on tilaustuotteita ja ne valmistetaan vain tilauksesta. Tästä syystä tuotteiden saatavuus on hyvä, mutta huomioithan toimitusajan tuotekohtaisesti. Tarkkanen varaa oikeuden ilman ennakkoilmoitusta tai vastuuta muuttaa, keskeyttää tai lakkauttaa minkä tahansa tuotteen valmistuksen ja myynnin.

Hinnat, toimituskulut ja verot

Tuotteesta veloitetaan se hinta, joka on ilmoitettu verkkokaupassa tilauksentekoajankohtana. Hinta näkyy ostoskorissa ennen kassalle siirtymistä ja vahvistetaan tilausvahvistuksessa (määritelty alla). Jos verkkokaupassa ilmoitettu hinta on virheellinen ilmeisen kirjoitusvirheen tai muun ilmeisen erehdyksen vuoksi, virheellinen hinta ei sido Tarkkasta.
Tarkkasella on oikeus muuttaa hintoja ennalta ilmoittamatta. Muutettuja hintoja sovelletaan hinnanmuutoksen voimaantulon jälkeen tehtyihin tilauksiin.
Toimituskulut ei veloiteta Suomeen toimitettavista tuotteista. Verkkokauppamme toimii tällä hetkellä vain Suomessa, jos haluat tilata tuotteita muuhun maahan, ota meihin yhteyttä.    
Hinnat ja maksut ilmoitetaan euroina. Kaikkien tuotteidemme hinnat ovat kokonaishintoja ja ne sisältävät arvonlisäveron.

Tilausten käsittely ja sopimuksen syntyminen

Tilauksesi on sitova päätös ostaa tilauksessasi luetellut tuotteet. Voimme oman harkintamme mukaan olla hyväksymättä tilauksia. Kun teet tilauksen ostaaksesi tuotteen Tarkkaselta, ilmoitamme sähköpostitse vastaanottaneemme tilauksesi.  Tämä sähköpostiviesti sisältää tiedot tilauksestasi ja osoittaa, että olemme vastaanottaneet tilauksesi. Kun tilauksesi on käsitelty, lähetämme sinulle tilausvahvistuksen sähköpostitse ("tilausvahvistus"). Suosittelemme, että säilytät tilausvahvistuksen, sillä se on ostokuittisi.

Maksu

Käytettävissä olevat maksutavat näet sivulta "Tilaukset ja maksutavat". Saatamme olla sinuun yhteydessä varmistaakseen tilauksen tiedot ja yksityiskohdat.

Toimitus

Tilattujen tuotteiden arvioitu toimitusaika vaihtelee tuotteittain. Varastolta lähetävillä tuotteillamme käsittely aika on 1-3 päivää ja toimitusaika 1-5 päivää. Tilaustuotteilla arvioitu toimitusaika on 1-3 viikkoa. Huomaathan, että annettu toimitusaika on aina arvio ja toimitusaika voi olla pidempi esimerkiksi vaativien muutostöiden yhteydessä. Toimitusaika lasketaan tilausvahvistuksen päiväyksestä. 

Toimituksen tai tuotteiden virheet

Tarkkanen vastaa toimituksen ja toimitettujen tuotteiden virheistä sovellettavan pakottavan lainsäädännön mukaisesti. Jos vastaanottamasi tuotteet ovat virheellisiä tai eivät vastaa tilaustasi tai jos toimitus on puutteellinen tai vaurioitunut kuljetuksessa, ota viipymättä yhteys Tarkkasen ateljeeseen. 
Jos toimituksessa on virheitä tai jos vastaanottamasi tuotteet todetaan virheellisiksi sovellettavan pakottavan lainsäädännön tarkoittamalla tavalla, korjaamme virheen ilman aiheetonta viivytystä. Mikäli reklamaatio johtaa tuotteiden palautukseen Tarkkaselle, vastaa Tarkkanen tällaisesta palautuksesta aiheutuvista toimituskuluista.

Peruuttamisoikeus / palautusoikeus

Sinulla on oikeus peruuttaa tilaus 14 vuorokauden kuluessa tilattujen tuotteiden vastaanottamisesta. Jos haluat käyttää peruuttamisoikeuttasi, sinun on otettava tämän ajan kuluessa sähköpostitse yhteyttä ateljeeseemme. Huomioithan, että tilauksesta erikseen valmistetut ja tilaajan mittojen mukaan tehdyt tuotteet eivät kuulu tämän oikeuden alaisuuteen. Ethän käytä sosiaalisen median kanaviamme tilaustasi koskevien ilmoitusten tekemiseen, sillä emme välttämättä seuraa näitä kanavia säännöllisesti. 
Huomaathan, että mikäli toimitus palautetaan meille toimittamattomana, etkä ole ilmoittanut meille halustasi käyttää peruuttamisoikeutta, pidätämme oikeuden veloittaa valmistus- ja käsittelymaksun.
Tuotepalautukset on tehtävä Tarkkasen ilmoittamaan osoitteeseen viivytyksettä ja 14 päivän kuluessa peruuttamisilmoituksen tekemisestä. 
Kun käytät peruuttamisoikeuttasi, vastaat kaikista palautuskustannuksista lukuun ottamatta tilanteita, joissa vastaanottamasi tuotteet on todettu virheellisiksi. 
Olet velvollinen käsittelemään hallussasi olevia tuotteita huolellisesti. Sinun tulee pakata palautettavat tuotteet huolellisesti, jotta ne eivät vaurioidu toimituksessa. Suosittelemme käyttämään alkuperäispakkausta. Ellei sinulla enää ole alkuperäispakkausta, pyydämme käyttämään muuta tarkoitukseen soveltuvaa pakkausta, joka suojaa tuotetta riittävästi kuljetusvahingoilta. Kaikki tuotteeseen liittyvät tarvikkeet ja pakkauksen mukana tulleet osat on palautettava tuotteen mukana. Jos olet käyttänyt tuotetta, käsitellyt sitä huolimattomasti tai pakannut sen huolimattomasti, tai muutoin käsitellyt tuotetta muulla tavalla, kuin mikä on tarpeen tuotteen luonteen, ominaisuuksien tai toimivuuden toteamiseksi, vastuullasi on korvata mahdollinen palautettujen tuotteiden arvon alentuminen tuotteiden täyteen hintaan asti.
Kun olet käyttänyt peruuttamisoikeuttasi, Tarkkanen palauttaa tuotteista saamansa maksun. Palautus käsitellään 14 vuorokauden kuluessa peruuttamisilmoituksesi saapumisesta käyttäen samaa maksutapaa, jota käytit tuotteet tilatessasi. Sinulta ei veloiteta lisäkuluja maksun palautuksesta. Tarkkasella on oikeus pidättyä maksun palautuksesta, kunnes se on saanut palautetut tuotteet takaisin tai kunnes olet todistanut Tarkkaselle lähettäneesi tuotteet takaisin.

Immateriaalioikeudet

Kaikki verkkokauppaan liittyvät immateriaali- ja muut oikeudet (mukaan lukien rajoituksetta oikeudet tavaramerkkeihin, tuotteisiin, designeihin, grafiikkaan, kuvitukseen, teksteihin ja ääniin) ovat Tarkkasen omistamia tai sen lisensioimia. Tarkkanen pidättää itsellään kaikki verkkokauppaan liittyvät immateriaalioikeudet ja muut oikeudet.

Ylivoimainen este

Tarkkanen ei vastaa toimituksen toteutumatta jäämisestä, joka johtuu Tarkkasen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta esteestä, jota Tarkkanen ei kohtuudella ole voinut ottaa huomioon sopimuksentekohetkellä ja jonka vaikutuksia Tarkkanen ei kohtuudella olisi voinut välttää tai voittaa.

Vastuunrajoitus

Verkkokauppa tarjotaan asiakkaiden käyttöön ”sellaisena kuin se on” ilman takuita.  Sovellettavan pakottavan lainsäädännön puitteissa sanoudumme irti kaikista takuista sekä muista kuin nimenomaisesti näissä ehdoissa määrätyistä ehdoista ja edellytyksistä. Emme vastaa siitä, että tuotteet soveltuvat aikomaasi erityiseen käyttötarkoitukseen.
Siinä laajuudessa kuin pakottava lainsäädäntö sen sallii, emme vastaa mistään epäsuorista tai välillisistä vahingoista, saamatta jääneestä voitosta, tietojen tai liikearvon menetyksestä, tai muusta tappiosta tai vahingosta, joka aiheutuu verkkokaupan käyttämisestä, käytön estymisestä, verkkokaupan sisällöstä tai näistä ehdoista, riippumatta siitä, perustuuko syntynyt vahinko sopimukseen, oikeudenloukkaukseen vai muihin perusteisiin.
Huomaathan, että nämä ehdot eivät vaikuta lakisääteisiin oikeuksiisi kuluttajana, joita ei ole mahdollista sopimuksella poistaa tai rajata. Näillä ehdoilla ei myöskään suljeta pois tai rajoiteta sellaista korvausvastuuta, jota ei pakottavan lainsäädännön mukaan voi laillisesti rajoittaa tai poissulkea, kuten korvausvastuuta tahallisesti tai törkeällä huolimattomuudella aiheutetusta vahingosta.

Linkit ulkopuolisten sivustoille

Verkkokauppa voi sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille tai palveluihin. Emme kuitenkaan voi vaikuttaa näihin linkitettyihin sivustoihin tai palveluihin, joilla kaikilla on omat erilliset, Tarkkasesta riippumattomat käyttöehtonsa ja/tai tietosuoja- ja tiedonkeruukäytäntönsä. Nämä linkitetyt verkkosivustot ja palvelut tarjotaan vain käyttösi tueksi ja käytät niitä siksi omalla vastuullasi.

Sopimuskohtien itsenäisyys

Jos jokin näiden ehtojen kohta todetaan täytäntöönpanokelvottomaksi (mukaan lukien ehdot, joissa rajoitamme vastuutamme sinua kohtaan), sillä ei ole vaikutusta muihin ehtojen kohtiin, jotka säilyvät voimassa. Täytäntöönpanokelvottomaksi todettu kohta korvataan ehdolla, joka on mahdollisimman lähellä alkuperäistä merkitystä ja sovellettavan lainsäädännön mukainen.

Sovellettava laki ja riidanratkaisu

Näihin ehtoihin, verkkokauppaan ja verkkokaupassa tehtyihin ostotapahtumiin sovelletaan suomen lakia, ellei pakottavasta lainsäädännöstä muuta johdu.
Kaikki näihin ehtoihin, verkkokauppaan ja verkkokaupassa tehtyihin ostotapahtumiin liittyvät riidat ratkaistaan ensisijaisesti neuvotteluteitse. Jos riidan sopiminen ei onnistu, voit ottaa yhteyden kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttajaneuvontaan (https://www.kkv.fi/kuluttajaneuvonta/) sekä sen jälkeen pyytää kuluttajariitalautakuntaa (www.kuluttajariita.fi) esittämään ratkaisua.  Sinulla on lisäksi oikeus saattaa riita ratkaistavaksi Helsingin käräjäoikeuteen.

Tarkkasen ateljeessa asiakaspalvelu

Jos sinulla on kysyttävää verkkokauppaan, tuotteisiin tai tilaamiseen ja toimitukseen liittyen, ota yhteyttä Tarkkasen ateljeeseen osoitteessa mika@tarkkanen.fi.