Hae

Haku

Näin valitset oikean kokoisen sormuksen

Sormiemme koko elää pitkin päivää. Tämä kannattaa huomioida sormuksen kokoa valitessaan. Näitä ohjeita seuraamalla löydät juuri oikean koon sinulle. Ja ei hätää, jos sormus käy ajan kanssa liian pieneksi tai suureksi, kokoa pystyy muokkaamaan helposti kultasepän osaavissa käsissä.

Näin löydät parhaiten istuvan koon

Tilaustuotteena valmistetun sormuksen koko varmistetaan mallisormusten avulla. On tärkeää, että mallisormuksen leveys on mahdollisimman lähellä valitsemasi sormuksen leveyttä. Tämä siitä syystä, että leveä ja kapea sormus istuu eri tavalla sormessa.

  • Valitse käsi ja sormi, jossa tulet sormusta käyttämään. Saattaa kuullostaa hassulta, mutta on aivan normaalia, että oikeakätisellä oikean käden sormet ovat suuremmat kuin vasemman. 
  • Sovita sormusta eri aikoihin useamman kerran päivän aikana. Paras aika sovitukselle on yleensä iltapäivä, silloin sormet ovat ns. normaalitilassa. 
  • Mieti myös sormien lämpöä ja ilman lämpötilaa. Kylmät sormet ovat ohkaisemmillaan samoin kuin kylmä ilma on eri asia kuin kesäinen hellepäivä.
  • Tunnustele myös omaa oloasi. Oletko ns. normaalissa olotilassa ei takana ole esimerkiksi pitkä illallinen suolaisen ruuan kanssa.
  • Älä jännitä sormea, vaan yritä pitää se mahdollisimman rentona.

Ja sitten vain sovittamaan

Mistä siis tunnistat oikean kokoisen sormuksen. Oikean kokoinen sormus on tyköistuva eikä tunnu tippuvan sormesta kun heiluttelet kättäsi. Sormuksen on hyvä olla sen verran löysä, että saat vedettyä sen ilman suurempaa ponnistelua nivelen yli. Sovita siis sormusta useamman kerran, purista kättäsi nyrkkiin ja auki. Sormuksen koon ei pitäisi tuntua epämukavalta.

Mallisormusten kokoluokat ovat 0,5 välein. Jos mallisormuksista ei löydy juuri oikeaa kokoa, kannattaa valita kahden sormuksen välikoko. Pystymme hyvin tekemään tällaisenkin koon.