Hae

Haku

Ihana ja tunteikas sormuksen valinta

Sain tässä pari päivää sitten yhteydenoton ihanalta nuorelta parilta, joka oli päättänyt mennä kihloihin. Oli upea kuulla heidän tarinansa ja sitä kautta päästä mukaan suunnittelemaan heille ensin kihlasormusta ja sitten muutaman hetken kuluttua vihkisormusta.

Minulle tulee usein yhteydenottoja ja kyselyitä siitä, mitä olisi hyvä huomioida siinä vaiheessa, kun on aika hankkia ne kaikkein tärkeimmät. Selvästikin ajan hengessä näkyy se, että kummankin puolison sormukseen halutaan panostaa. Samalla yhä useampi miettii sitä, miten valitut sormukset kestävät aikaa ja miten niitä voi yhdistää muihin koruihin. Joten tämän inspiroimana ajattelin kirjoittaa muutamia vuosien varrella havaittuja hyviä asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

HANKI SORMUS KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUKAAN

Jatkuvassa käytössä vai vain silloin tällöin sormessa? Onkin hyvä muistaa, että kihla- ja vihkisormuksen tulee kestää käyttöä. Se onkin yksi niistä harvoista koruista, jota käytetään päivin ja öin. Tästä syystä sormuksen rakenteen tulee olla kestävä. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö sormus voisi olla siro vaan sitä, että sen valmistuksessa on huomioitu erityisen tarkkaan se, että sormus kestää vääntymättä ja taittumatta erilaisissa päivittäisissä tilanteissa. Niin kutsutut kevytrakenteiset ”cocktail-sormukset” on suunniteltu kyllä kestämään, mutta päivittäiseen käyttöön ne eivät välttämättä sovellu. Ajatuksen mukaisesti ne onkin suunniteltu vain silloin tällöin käytettäväksi.

KIINNITÄ HUOMIOITA KOKONAISUUTEEN

Suomessa sormuksen hankinnan järjestys poikkeaa merkittävästi useiden muiden maiden tavoista. Meillä tapana on yleensä ollut se, että kihlasormus on keveämpi ja varsinainen pääsormus on sitten vihkisormus. Tätä tapaa ei kovin monessa muussa maassa ole, eikä siinä mitään. Mutta usein se asettaa pienen haasteen tulevalle hääparille, sillä usein erikseen hankitun kihlasormuksen rinnalle haluttu vihkisormuksen ei välttämättä sovi. Tästä syystä on hyvä pitää mielessä ajatus sormuksesta kokonaisuudessaan, selkeästi jatkumona.

MILLAINEN SORMUS ON TULEVAISUUDESSA

Yhä useammin valittu sormus täydentyy merkittävien tapahtumien tai vuosipäivien yhteydessä. Hyvin valittu sormus rakentuu vuosien varrella yhä upeammaksi ja näin siihen pystyy liittämään lisää juuri pariskunnalle tärkeitä muistoja. Yhä useammin sormus mietitään jo alun perin sellaiseksi, että siihen voidaan liittää mukaan vaikka kolmas sormus esimerkiksi huomenpäivän tai vuosipäivän kunniaksi. Samalla sormuskokonaisuuden rakentamisessa pääsee liikkeelle pienemmällä budjetilla ja hankintoja voi tehdä vuosien varrella.

Näillä perusasioilla pääsee jo hyvin liikkeelle. Ja jos jostain syystä makusi sormuksen suhteen muuttuu vuosien varrella, voi sormuksen aina muokata uuteen muotoon. Pääasiahan on se, että valittu sormus on teidän näköisenne myös tulevaisuudessa.