Hae

Haku

Juuret - Roots -sormus Vuoden kaunein sormus 2023 -kilpailun voittaja!

Robert Tarkkasen mestarityö Juuret - Roots -mallisto ja sen pääkorus 100000 euron arvoinen iltakoru

Helsinkiläisen kultaseppämestari Robert Tarkkasen suunnittelema Juuret – Roots -sormus on voittanut Vuoden Kaunein Sormus 2023 -kilpailun. Vain 25-vuotias Tarkkanen on kilpailun historian nuorin voittaja ja kolmannen polven kultaseppämestari, josta on vaivihkaa tullut myös 'hovisuunnittelija' suomalaisille rap-artisteille.

Voimakkaasti puhutteleva cocktailsormus, jossa näyttävät heliodorit ja timantit on yhdistetty valko- ja keltakultaan sai lähes 20 prosenttia yleisön antamista äänistä Häät.fissä lokakuussa järjestetyssä finaalissa. 

Idea kultaseppämestari Robert Tarkkasen suunnittelemaan Juuret – Roots -voittosormukseen syntyi hänen samaa nimeä kantavasta mestarityöstään. Tarkkanen suunnitteli ensin sadantuhannen euron arvoisen kaulakorun iltakäyttöön. Sitten tuli sormus. Tarkkanen päätti tehdä korusarjaan näyttävän cocktailsormuksen.

– Juuret ja se mistä olen tullut, on ollut mulle aina tosi tärkeää. Työskentelen kolmannessa polvessa kultaseppänä Kultaseppämestari Tarkkasella, ja olemme kaikki kultaseppämestareita, Robert Tarkkanen kertoo suunnittelun lähtökohdista.

Perinteitä riittää Vuoden Kaunein Sormus -kilpailunkin saralla, sillä myös Robert Tarkkasen isä Mika Tarkkanen on voittanut Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun vuosina 2009 ja 2010.

Juuret – tosin hieman toisenlaiset – näkyvät myös sormuksen muodossa ja materiaaleissa. Juuret – Roots -sormuksessa on käytetty yhteensä 3,06 karaattia heliodoreja, 18 karaatin valkokultaa ja keltakultaa yhdistettynä sekä 0,74 karaatin timantteja. Ukrainaa symboloiva kukan muoto tuli mukaan sitä kautta, että kaulakorussa käytetty pääkivi oli peräisin Ukrainasta ja hiottu valmiiksi 22.2.2022.

– Kun sota alkoi kaksi päivää myöhemmin, kivenhiojat joutuivat sulkemaan liikkeensä ja ikäiseni kaverit samalta alalta lähtivät rintamalle puolustamaan maataan. Silloin päätin, että käytän juuri tätä kiveä ja teen sille kunniaa. Halusin käyttää myös Ukrainassa kaivettuja ja hiottuja helidoreja, koska se oli pieni tapa auttaa oman alani yritystä siellä. Siksi valitsin nämä kivet sormukseen, Tarkkanen kertoo.

Robert Tarkkasen kiinnostus isän ja isoisän ammattiin heräsi varhain. Ateljee oli paikka, jossa hän vietti aikaa lapsena ja lepäili ollessaan vaikkapa kipeänä. Ateljeen hajuista ja koneiden pärinästä tuli osa hänen kasvuympäristöään, ja lukion ja armeijan jälkeen suunta oli selvä.

– Siisteintä tällä hetkellä on se, että aina kun tulee projekti, mulla on mahdollisuus lähteä kokeilemaan jotain uutta. Se tuo tällä hetkellä myös parasta tulosta. Kokeilen tosi paljon kaikkea, tykkään hakea rajoja ja lähden aina haastamaan itseä erilaisista kulmista. Tykkään tosi paljon suunnitella hyödyntäen 3D-teknologiaa ja käytän sitä avuksi omassa piirtämisessä, Tarkkanen luonnehtii tapaansa tehdä.  

Vaivihkaa TikTokissa erittäin suositusta Robert Tarkkasesta on tullut myös suomalaisten räppäreiden tilaamien uniikkikorujen suunnittelija. Hän on suunnitellut muun muassa räppäreille William ja Korelon riipukset, joissa on yli 500 timanttia ja joiden hinta on yli 20 000 euroa. Tällaisia asiakkaita astelee nuoren kultaseppämestarin ovesta sisään yhä enemmän.

Juuret – Roots -sormus sai yli 1300 ääntä

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät yhteistyössä I love me -messut sekä Häät-lehti ja Häät.fi. Kilpailun voittaja saa I love me -messujen myöntämän 3000 euron palkinnon sekä näkyvyyttä Messukeskuksen kanavissa, Häät-lehdessä ja Häät.fissä.

Nyt 16. kertaa järjestettyyn, kulta- ja hopeasepille sekä korumuotoilijoille suunnattuun kilpailuun ilmoitettiin 53 sormusta, joiden joukosta esiraati valitsi 10 finalistia yleisöäänestykseen. Yleisöäänestyksessä annettiin 6773 ääntä. Voittosormus sai 19,7 prosenttia äänistä. Voittajan takana seuraavista sijoista käytiin tasaista kilpailua, sillä peräti 4 muutakin sormusta keräsi itselleen yli 10 prosentin äänisaaliin.

Palaa tästä Juuret - Roots -sivulle