Hae

Haku

Kultaseppämestari Mika Tarkkanen valittu Vuoden Mestariksi 2023 

Helsingin Mestarikilta palkitsi Mika Tarkkasen Vuoden Mestari -tittelillä to 20.4.2023 järjestetyssä iltagaalassa. Palkinto ojennetaan killan eri alojen mestareiden valitsemalle ja arvostamalla mestarikillan jäsenelle.

Vuonna 1967 perustettu Helsingin mestareiden kilta kokoaa yhteen pääkaupunkiseudun eri alojen mestaritutkinnon suorittaneet käsityöalan ammattilaiset. Helsingin Mestarikilta on jakanut Vuoden Mestari palkintoja vuodesta 2015 ja vuodesta 2019 kilta on myös palkinnut juuri mestariksi valmistuneen Vuoden Tuoremestarin tittelillä.

Valinta Vuoden mestariksi on merkittävä tunnustus ja arvonimi. Tänä vuonna Vuoden Mestariksi valittiin kultaseppämestari Mika Tarkkanen ja Vuoden Tuoremestariksi leipurimestari Elsa Suomela.

- Otan tämän palkinnon mestarikollegoiltani kiitollisena ja ilolla vastaan. Mestarina toimiminen on minulle paljon muutakin kuin yrityksessäni tekemä päivätyö. Minulle se merkitsee tämän upean käsityöosaamisen jakamista uusille tuleville mestareille, nuorempien kannustamista alalle ja jatkuvaa oppimista, Mika Tarkkanen kertoo.

Tämä näkyy Kultaseppämestari Tarkkasen ateljeessa siinä, että hän kouluttaa ja ohjaa henkilökuntaansa kouluttamaan muita ja kouluttautumaan itsekin jatkuvasti. Ateljeessa kultaseppämestari Ville Tuovinen opettaa kivenistutusta ja toimii mentorina tuleville mestareille, Christoffer Nyström valmistui juuri kultasepäksi, Robert Tarkkanen opiskelee mestariksi ja Pia Toivanen opiskelee tuotekehitystyötä. Samalla Mika opettaa pojalleen Robertille ateljeen johtamista ja liiketoimintaa.

- Osaaminen jakaminen ja Tarkkasen ateljeen jatkumo on nyt myös turvattu. Olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että kolmesta lapsestani ainakin yksi on seuraamassa jalanjälkiäni.

Jossain vaiheessa sukupolven vaihdos on tulossa ajankohtaiseksi ja siihen valmistautuminen on jo alkanut.

- Jatkumoon kuuluu myös se, että ymmärtää jossain vaiheessa poistua itse näyttämöltä ja antaa tilaa nuoremmille. Ihan kokonaan en varmasti osaa tästä upeasta matkasta luopua, kunhan saan olla edes pienessä roolissa tulevassa näytelmässä, Mika Tarkkanen päättää.

Lisätietoja:

Mika Tarkkanen               

mika@tarkkanen.fi            

0400 705 155Pia Toivanen

pia@tarkkanen.fi

040 589 5525