Artesaani Christoffer Nyström Kultaseppämestari Tarkkaselta - Kultaseppämestari Tarkkanen

Hae sivuiltamme

Tärkeän päiväsi kruunaa upea sormus. Hääsivultamme löydät sormusten lisäksi vinkit huomenlahjalle.

Siirry hääsivulle

Valitse mallistosta tai suunnittele omat. Katso kaikki ideat ja tägää itsesi ja kaverisi. Mallisto on Robert Tarkkasen suunnittelema.

TÄSTÄ TÄGEIHIN

Tässä osiossa ei vielä ole sisältöä. Lisää osioon sisältöä sivunavigaation avulla.

Christoffer Nyström: Herkkää viivaa ja herätteleviä koruja

  Kun tulet Tarkkasen ateljeeseen, tunnistat Christofferin siitä, että hänellä on aina luonnosvihko esillä. Ideat ja ajatukset kääntyvät muodoiksi ja viivoiksi, joista inspiraatio korun luomiseen lähtee. Vuonna 2016 kultaseppäartesaaniksi valmistunut Christoffer on yllättäen taustaltaan automekaanikko. Uuden luominen kuitenkin vei voiton ja niin ura kultaseppänä alkoi.

  Tammisaaresta kotoisen oleva Christoffer on aina nauttinut siitä, että saa suunnitella ja ratkaista ongelmia. Jo nuorena hän oli mukana isänsä kanssa rakentamassa alusta asti itse suunniteltua omakotitaloa ja palo kaikkeen tekemiseen syttyi siitä.

  ”Kaikkein upeinta on, kun saa olla mukana tekemässä korua tai mitä tahansa ihan alusta loppuun. Suunnittelu, testaus, kehitys ja lopulta valmis tuote eli koko prosessin luominen on innostavaa.”, kertoo Christoffer.

  Koulun penkiltä suoraan Tarkkaselle

  Kultaseppämestari Tarkkaselle Christoffer päätyi jo kouluaikana työharjoitteluun ja siitä yhteistyö jatkui suoraan valmistumisen jälkeen 2016. Uusi tulokas sai mutkattomasti vastuuta ja pääsi mukaan suunnittelemaan ja valmistamaan niin Suomen itsenäisyyden juhlavuoden pääkorua Monumenttia kuin Pauligin muotokieleltä mielenkiintoista ja teknisesti vaativaa henkilöstölahjaa.

  ”Oli mahtavaa päästä heti mukaan tekemään ja suunnittelemaan merkittäviä koruja. Monument on sarjana sellainen, josta olen todella ylpeä. Sen luomiseen osallistui koko Tarkkasen tiimi ja lähes jokaisella sarjan korulla on oma suunnittelijansa ja tekijänsä.” kertoo Christoffer ja jatkaa, ”Itse pääsin mukaan pääkorun suunnitteluun. Lopputuloksena syntyi itsenäisyyspäiväjuhlissa Jenni Haukion kaulassa ollut uniikkikoru, josta muodostui sarjan kruununjalokivi.”

  Tätä uniikkikorua on valmistettu vain yksi kappale ja sillä on ollut vain yksi käyttäjä. Korua voi ihailla Tarkkasen ateljeessa.

  Uusia muotoja ja tarinoiden kuvitusta

  Mistä siis inspiraatio lähtee? Välillä kyseessä on asiakkaan tarina ja idean toteuttaminen, välillä taas ratkaisu löytyy monen eri luonnoksen lopputulemana.

  ”Piirrän paljon skissejä, joissa on malleja ja muotoja. Näistä usein löytyy jokin muoto tai vaikka vain kiinnostava viiva, joka herättää sen ahaa-elämyksen, jota uuden korun luonti vaatii. Tästä sitten kehittyy innostava yhdistelmä, josta rakentuu se tarinaa kertova kokonaisuus.” kertoo Christoffer.

  Christofferin luomien korujen taustalle muodostuu aina tarina ja tarinan takana on paljon suunnittelutyötä, teknisten ratkaisujen miettimistä, kokeilua ja kehittämistä. Välillä työ tehdään koko tiimin voimin ja välillä koru valmistuu alusta loppuun omana työnään.

  ”Ideoiden pallottelu ja palautteen saaminen kollegoilta on tärkeää. Näin oma kädenjälki ja osaaminen kehittyy ja yhdessä luomme entistä upeampia koruja asiakkaillemme.” kertoo Christoffer.

  Unelmien korussa on yllätystä

  Christofferin oma unelmakoru ja sielunmaisemaa kuvaava kokonaisuus olisi naiselle tehty koru, jossa harmonisen muodon rikkoo joku harkittu tvisti. Koru olisi valkokultapohjainen, siinä olisi mukana värillisiä kiviä ja erilaisia muotoja.

  ”Tietty symmetrisyys, jonka rikkoo joku yllättävä muoto tai materiaali, tekee korusta kiinnostavan ja ainutlaatuisen. Se herättää mielenkiinnon ja tekee korusta kantajalleen näyttävän ja upean kokonaisuuden. Tätä ajatusta pidän aina mielessä, kun suunnittelen koruja.” päättää Christoffer.

  Faktaa Christofferista
  - valmistunut 2016 artesaaniksi
  - puhuu äidinkielenään ruotsia
  - perheeseen kuuluu avopuoliso ja pian syntyvä esikoinen
  - harrastaa: rakentamista, autojen korjaamista

  Tätä et tiennyt Christofferista: Jenni Haukion korun lisäksi Christoffer on suunnittellut virallisen vuoden 2018 Lucia-korun.